Pokazao se sjajnim
0

Renovirani teren stadiona Tušanj položio sve ispite, na dvije utakmice palo devet pogodaka

S. G.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Ekipa Sarajeva je nakon velikog preokreta jučer slavila u Tuzli protiv Slobode rezultatom 3:2 i na taj način se uključila u borbu za plasman u Evropu naredne sezone.

Tuzlaci su već nakon 14 minuta vodili sa 2:0 golovima Amera Bekića, ali je bordo tim do kraja prvog dijela preko Ziljkića i Čatakovića došao do poravnanja.

U nastavku susreta gosti su preko Makedonca Avramovskog u 73. minuti došli po potpunog preokreta i važna tri boda.

Nekoliko hiljada gledalaca na stadionu Tušanj je i pored lošeg vremena moglo pratiti odličan meč, a svakako da je jedan od razloga za to je sjajno pripremljen teren.

Poznato je da je Sloboda, baš kao i Tuzla City dugo vremena igrala domaće utakmice van svog grada zbog renoviranja terena, pa je susret sa Sarajevom bio odlična prilika da se novi travnjak oproba.

Travnata podloga se i pored velike kiše koja je padala tokom većeg dijela susreta pokazala sjajnom, što su igrači itekako znali da iskoriste i gledaocima na stadionu i ispred malih ekrana demonstriraju odličnu igru.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

U petak je Tuzla City također na istom ovom stadionu ugostila banjalučki Borac sa kojim je podijelila bodova u također solidnom meču u kojem je rezultat glasio 2:2.

Nema sumnje da je novi teren tušanjskog stadiona, koji je godinama važio za jedan od najlošijih, razlog zašto smo na ove dvije utakmice vidjeli čak devet pogodaka.

Podsjetimo, osim stadiona Tušanj, Nogometni savez BiH je prošle godine pokrenuo akciju renoviranja terena stadiona Koševo, stadiona Rođeni, stadiona Pod Bijelim brijegom, kao i Gradskog stadiona u Banjoj Luci.

Projekat je finansiran iz UEFA fondova i vlastitih sredstava NS/FS BiH, dok su manjim dijelom u realizaciji učestvovali klubovi i lokalne zajednice koje raspolažu tim stadionima.