|

Renomirana britanska firma analizirala stanje travnjaka na Koševu i Grbavici

Renomirana britanska firma analizirala stanje travnjaka na Koševu i Grbavici
324
Klix.ba
8.12.2017. u 12:28
54
komentara
324

dijeljenja
Renomirana britanska firma analizirala stanje travnjaka na Koševu i Grbavici Foto: Arhiv/Klix.ba
FK Sarajevo ugostio je u srijedu predstavnike renomirane kompanije iz Velike Britanije, čija je djelatnost vezana za izgradnju najmodernijih fudbalskih travnjaka u ovom dijelu svijeta.
Riječ je o firmi SiSpitches, koja je između ostalog, zaslužna za vrhunske travnate podloge na stadionima FC Barcelona, Athletic Bilbao, Besiktas JK, Chelsea FC, Galatasaray, Olympiacos i drugi.

Također, ova firma je jedan od najvećih dobavljača za predstojeće svjetsko prvenstvo u Rusiji, a u toku svoje posjete gradu Sarajevu, posjetili su Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase”, kako bi uradili analizu koševskog travnjaka, te nakon iste, dostavili klubu i prijedloge za modernizaciju i poboljšanje trenutnog stanja.

S obzirom na trenutne vremenske okolnosti, stanje nije zadovoljavajuće za vrhuski sport, no predstavnici kompanije SiSpitches su istakli da travnata podloga Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović-Hase” može biti jedna od najboljih u regionu, te će u skladu s tim pripremiti i odgovarajući projekat za unaprijeđenje travnjaka.

U toku svoje posjete glavnom gradu Bosne i Hercegovine, SiSpitches je posjetio i stadion Grbavica, te će oba sarajevska kluba svoja iskustva, kao i dobivene informacije iskoristiti u razgovorima sa predstavnicima vlade, koji su nedavno obećali unaprijeđenje travnjaka na koševskom stadionu i na Grbavici.
Prijavi grešku


Komentari (54)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...