Le Championnat
0

Rennes torpedirao Dijon, St. Etienne bolji od Bordeauxa

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U obje nedjeljne utakmice 1. kola francuskog nogometnog prvenstva pobjede su upisali gosti. Tako je Rennes s čak 5-1 ispratio novog prvoligaša Dijona, dok je St. Etienne s 2-1 pobijedio Bordeaux.

Gledatelji na Stade Gaston Gerardu imali su priliku vidjeti čak šest golova i dva promašena jedanaesterca. Rennes je na poluvremenu imao vodstvo 2-1 golovima Victora Huga Montana i Juliena Fereta, s tim da je Feret u 31. minuti propustio realizirati jedanaesterac, dok je Dijon smanjio na 2-1 preko Bricea Joviala u sudijskoj nadoknadi. U nastavku su gosti nastavili tresti mrežu, a u strijelce su se upisali Abdoulrazak Boukari, Abdou Kader Mangane i Alexander Tettey. Kod domaćina je najstrožu kaznu propustio realizirati Gregory Thil, tačnije njegov je udarac iz 57. minute pogodio stativu.

Na stadionu Chaban-Delmas domaći Bordeaux je u sezonu pod vodstvom novog trenera Francisa Gillota krenuo porazom. Autogolom Michaela Cianija i golom Pierrea-Emericka Aubameyanga St. Etienne je vodio 2-0 već do poluvremena, a u nastavku je Jussie iz jedanaesterca uspio tek ublažiti poraz "žirondinaca".

Le Championnat, 1. kolo:

Dijon – Rennes 1-5 (Jovial 45+1 / Montano 34, Feret 35, Boukari 49, Mangane 75, Tettey 85) Bordeaux – St. Etienne 1-2 (Jussie 56-11m / Ciani 18-ag, Aubameyang 31)