Puca od sreće
132

Rendulić poslao poruku Upravi Zrinjskog nakon epske pobjede: Zavucite ruku u džep, zaslužujemo premije

S. G.
Trener Plemića (Foto: G. Š./Klix.ba)
Trener Plemića (Foto: G. Š./Klix.ba)
Igrači Zrinjskog večeras su kreirali vjerovatno najveću senzaciju večeri u Konferencijskoj ligi pobjedom nad nizozemskim AZ Alkmaarom rezultatom 4:3.

Bh. prvak je na poluvremenu gubio sa 3:0, ali je u drugom uspio postići četiri gola i slaviti pobjedu o kojoj će se dugo pričati.

Nakon utakmice trener Plemića Krunoslav Rendulić nije krio svoju sreću zbog ovog nestvarnog podviga svog tima.

"Kada ovako pobjedite onda ste heroj, a kad izgubite onda ste neznalica. Moram reći da su moji igrači istinski heroji. Uspjeli su ovako preokrenuti protiv lidera nizozemske lige, a ne protiv neke seoske ekipe. Znao sam da nećemo odustati.

Vratilo nam se sve nakon LASK-a kada su nas milimetri dijelili od prolaza dalje. Jasno i glasno treba reći da su igraći zaslužili ne jednu, nego torsturuku premiju za ovo večeras! Uprava kluba je na potezu i oćekujem da će zavući ruku u džep. Ovi momci su to zaslužili", poručuje hrvatski stručnjak.

Zrinjski već u nedjelju očekuje prvenstvena utakmica protiv Željezničara na domaćem terenu i Plemići su već fokusirani na taj dvoboj.

"U nedjelju nas čeka utakmica protiv Želje. Igramo svaka tri dana i dat ćemo sve od sebe da dobijemo tu utakmicu. Jedini nisam slavio i zato sam dobio karton večeras", poručio je Rendulić.