Izjave trenera
38

Rendulić: Jakovljević ima teret plaćanja doručka za cijelu ekipu nakon ova dva gola

E. K.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Trener mostarskog Zrinjskog Krunoslav Rendulić je nakon velike pobjede rezultatom 3:0 protiv Veleža čestitao nogometašima na velikoj pobjedi.
Istakao je da ovu utakmicu moraju što prije zaboraviti te se okrenuti utakmici protiv banjalučkog Borca u nedjelju.

"Čestitke igračima na jako dobrom prvom dijelu, nakon 3:0 nije bilo realno da ćemo nastaviti u istom ritmu u drugom poluvremenu. U nastavku smo nesvjesno prepustili inicijativu Rođenima, na kraju je rezultat realan, idemo dalje, imamo Borac u nedjelju, okrećemo se sljedećem protivniku, ovo moramo zaboraviti", rekao je Rendulić te dodao:

"Ovaj put su prekidi odlučili, tu smo bili jako dobri, imali smo jako dobre centaršuteve i dobre reakcije igrača koji su pratili akcije".

Dvostruki strijelac na utakmici je bio Slobodan Jakovljević kome je to vjerovatno prvi put u karijeri da je postigao dva pogotka na utakmici, a trener Plemića je istakao da on sada mora platiti doručak za cijelu ekipu.

"Jakovljević ima teret plaćanja barem doručka za cijelu ekipu nakon ova dva gola, ali šta je tu je, sam je kriv za to", završio je Rendulić.

S druge strane trener Veleža Dean Klafurić je istakao da su jako loše reagovali kod tri prekida te da se utakmica riješila kod 2:0 kada je Marko Marić odbranio udarac Nermina Haskića.

Istakao je da je Velež igrao dobro te da je imao neke prilike koje nije uspio realizovati kao i da se od ljepote ne živi nego od efikasnosti.

"Dobili smo tri gola iz tri prekida, jako smo loše reagovali. Dva su gola bila nakon duge lopte, neshvatljivo smo loše reagovali. Ključni trenutak utakmice je bio kad je Marić kod 2:0 odbranio udarac Haskića i onda u sljedećem napadu Zrinjski je otišao na 3:0. Smatram da smo igrali dobro i kontrolisali igru, ali ne možemo dopustiti da nam se ovakve stvari dešavaju", rekao je Klafurić i dodao:

"Mi smo se nametnuli, nije nam Zrinjski pustio da igramo, to se vidjelo u nastavku, stvorili smo šanse, ali od ljepote se ne živi nego od efikasnosti, a danas smo bili neefikasni i u odbrani i u napadu".