Rođeni se izvukli
63

Remijem Posušja i Veleža u lijepoj atmosferi otvorena nova sezona Premijer lige

D. P.
Utakmica je odigrana u sportskom duhu (Foto: G. Š./Klix.ba)
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine otvorena je utakmicom na Mokrom Docu, a tu su Posušje i Velež remizirali rezultatom 1:1.
Fanovi u našoj zemlji zaželjeli su se domaćeg nogometa, a u Posušju je danas odigrana utakmica pred vrlo lijepom i sportskom atmosferom. Od samog starta navijači su bodrili svoje ljubimce.

Duel je mnogo bolje otvorio domaći tim. Posušje je već u drugoj minuti opasno zaprijetilo nakon što je Dario Pavković silovito šutirao s distance, ali je Slaviša Bogdanović loptu odbio u korner.

Uslijedilo je kraće zatišje, a onda smo u 18. minuti vidjeli prvi pogodak u novoj sezoni. Toni Jović je iskoristio maestralan pas preko više od pola igrališta kojeg je poslao Jovan Pavlović i tako doveo Posušje u vodstvo.

Pavković je i u 23. minuti mogao do gola, ali je Bogdanović dobro intervenisao još jednom. Uslijedio je pokušaj i Zvonimira Begića, a prvu šansu Velež je imao tek u 39. minuti preko Nermina Haskića čiji udarac Luka Kukić šalje u korner. Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor.

Nakon što Velež nije ništa pokazao u prvom poluvremenu, novi trener Amar Osim reagovao je izmjenama i to je na kraju donijelo rezultat.

Haskić je mogao do gola u 54. minuti, ali je šutirao iz peterca glavom preko gola. To je bila najava bolje igre Veleža.

Rođeni su ofanzivu krunisali u 68. minuti. Osimova izmjena Đorđe Pantelić pogađa nakon sjajne akcije i asistencije Antonija Pavića.

Nakon što je primio gol, tim Posušja je krenuo ofanzivnije i u 74. minuti imao veliku priliku. Udarac Slobodana Milanovića danas raspoloženi Bogdanović skreće u korner.

Oba tima željela su doći do tri boda i osjetila su svoj trenutak. Tako su se smjenjivale velike šanse na obje strane, a nesretni Haskić zamalo je pogodio u 80. minuti nakon odličnog ubačaja Jovana Blagojevića.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, pa smo remijem Posušja i Veleža otvorili novu sezonu Premijer lige BiH za koju se očekuje da bude uzbudljivija nego prošla pošto nekoliko timova pretenduje na sam vrh.

Rezultat i strijelci:

Posušje - Velež 1:1 (Jović 18' / Pantelić 68')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore