Premijer liga BiH
222

Remi Želje i Slobode na Grbavici, Tuzlaci u finišu stigli do jednog boda

K. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara i Slobode remizirali su u meču 5. kola Premijer lige BiH na stadionu Grbavica, a konačni rezultat glasio je 2:2.

Nošeni velikom podrškom s tribina igrači Željezničara su od prve minute ofanzivno krenuli prema golu Slobode, često su bili u njihovom kaznenom prostoru i stvarali prilike, a nakon nekoliko propuštenih šansi, u vodstvo stižu u 18. minuti.

Nakon jednog centaršuta najviši u skoku bio je iskusni štoper Željezničara Jadranko Bogičević koji glavom pogađa za 1:0 i tako kruniše puno bolju igru svoje ekipe. Željo je nakon toga malo spustio ručnu, nisu igrali više tako direktno, a kazna je stigla veoma brzo.

Igrala se 30. minuta kada je Samir Bekrić, bivši igrač Željezničara i ljubimac navijača, fantastično pogodio iz slobodnog udarca s nekih 25 metara što će gotovo sigurno biti i najljepši gol 5. kola Premijer lige.

Do poluvremena su Plavi opet dodali u brzinu više, a u 45. minuti postižu drugi gol. Ovaj put strijelac je bio Damir Sadiković koji je također iz slobodnog udarca šutirao vrlo snažno i matirao nemoćnog gostujućeg golmana.

U drugom poluvremenu ekipa Amara Osima totalno je ispala iz ritma. Akcije su bile nepovezane, pravilo se previše individualnih grešaka, a kazna za takvu igru stigla je u 80. minuti kada rezervista Hodžić iz bukvalno prvog dodira s loptom postiže gol za 2:2.

Primljeni pogodak kao da je opet razbudio igrače Željezničara koji su svim silama napadali do kraja meča, najbolju priliku imao je Krpić u 90. minuti, ali njegov udarac glavom otišao je tik pored stative gola Slobode.

Do kraja meča Sloboda je imala priliku da možda dođe do pobjede, ali nisu bili precizni, pa je meč završen rezultatom 2:2.

U drugom susretu koji se igrao od 20:30 sati Borac i Mladost remizirali su bez pogodaka.