Premijer liga BiH
37

Remi u Doboju kod Kaknja, Nedim Hadžić prekinuo pobjedničku seriju Borca

F. Z.
FK Mladost Doboj-Kakanj - FK Borac Banja Luka (Foto: E. M./Klix.ba)
FK Mladost Doboj-Kakanj - FK Borac Banja Luka (Foto: E. M./Klix.ba)
Fudbalski klub Mladost iz Doboja kod Kaknja ugostio je danas u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu MGM Farm Arena Fudbalski klub Borac iz Banja Luke. Susret je završen rezultatom 1:1.

Banjalučani su u utakmicu s nizom od pet uzastopnih pobjeda i tražili su nastavak serije kod ekipe iz Doboja kod Kaknja.

Mladost je bolje otvorila utakmicu. Prijetili su Varda i Fanimo. Prvi put golman domaćih Lučić je odlično zaustavio udarac, dok je u drugom pokušaju domaćih napravio grešku koju nije uspio iskoristiti Fanimo.

Borac je došao do vodstva u 27. minuti. Kenan Horić je igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudija Musa odlučio je pokazati na bijelu tačku. Precizan za vodstvo domaćih bio je Stojan Vranješ. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Dujaković, ali nije bio precizan.

Prvu dobru priliku u nastavku susreta imao je Vranješ, ali je šutirao samo preko gola. U 66. minuti susreta domaći su tražili jedanaesterac nakon što je lopta u kaznenom prostoru gostiju pogodila jednog igrača Borca u ruku, ali se sudija nije oglasio. U nastavku akcije pokušao je Fanimo udarcem iz voleja, ali nije bio precizan.

Bivši nogometaš Sarajeva Nedim Hadžić donio je izjednačenje domaćim. Odlično je Hadžić nadmudrio odbranu Borca, izašao sam pred Lučića i postigao izjednačujući pogodak. U 87. minuti susreta odlično je centrirao Vazda, ali je pokušaj Smajlagića glavom s peterca završio u rukama Lučića. Ostalo je do kraja susreta 1:1 u Doboju kod Kaknja.

Borac nakon 16. kola ima 28 bodova i zauzima treće mjesto na tabeli. Ekipa iz Banja Luke ima četiri boda manje od vodećih Željezničara i Sarajeva i jedan bod više od prvog pratioca Tuzla Cityja. Domaći su pretposljednji sa 13 osvojenih bodova, dva manje od tuzlanske Slobode koja je deseta.

Tabela: