Prijateljski susreti
0

VIDEO / Remi svjetskih prvaka u Meksiku, pobjeda Urugvaja

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Meksikanci su 200. obljetnicu neovisnosti od španskog jarma proslavili ugostivši upravo nogometnu reprezentaciju Španije, aktuelne svjetske prvake.

Završilo je bez pobjednika, 1-1, a ekipa Vicentea del Bosquea od poraza je golom u drugoj minuti sudijske nadoknade utakmice spasio David Silva zabivši svojom slabijom, desnom nogom. Novi je veznjak Manchester Cityja zabio na asistenciju Xavija.

Mogao je Silva poentirati i minutu potom, no desnom je nogom tom prilikom uputio neprecizan udarac.

Meksikanci su tokom većeg dijela dvoboja bili bolja i opasniji tim. U vodstvo ih je već u 12. minuti doveo sve razvikaniji napadač Manchester Uniteda Javier Hernandez "Chicharito". Natjerao je 22-godišnji Meksikanac Ikera Casillasa na kapitulaciju nakon tačno 445 minuta bez primljenog gola na golu reprezentacije.

Posljednji je Realova golmana savladati na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi uspio čileanski nogometaš Villar. Bilo je to u posljednjoj utakmici H grupe, koju su Španci dobili 2-1.

Polufinalisti Svjetskog prvenstva, nogometaši Urugvaja, pobijedili su u Lisabonu Angolu 2-0. Strijelci za južnoameričku ekipu, u odsustvu Diega Forlana i Luisa Suareza, ali i selektora Oscara Washingtona Tabareza, bili su Cavani u 84. i Hernandez u 90. minuti utakmice.

Nogometaši Albanije, koje s klupe vodi hrvatski trener Josip Kuže, pobijedili su na svom terenu u Draču Uzbekistan 1-0. Jedini je gol na utakmici u 14. minuti bio djelo napadača bečkog Rapida Hamdija Salihija.

Prijateljske nogometne utakmice:

Albanija - Uzbekistan 1-0 (Salihi 14) Meksiko - Španija 1-1 (Hernandez 12 / Silva 90+2) Island - Lihtenštajn 1-1 Angola - Urugvaj 0-2 (Cavani 84, Hernandez 90)