Premijer liga BiH
19

Remi Slobode i Tuzle na katastrofalnom terenu stadiona Tušanj

F. Z.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Fudbalski klub Sloboda dočekao je danas u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Tušanj FK Tuzla City. Susret je završen bez pobjednika rezultatom 1:1.

Sloboda i Tuzla gradski derbi su odigrali po izuzetno teškom terenu stadiona Tušanj u uvjetima koji su zaista katastrofalni. Sloboda je bolje otvorila utakmicu, a gosti su prijetili prvo preko Ramića, a potom je udarac Efendića zaustavila stativa.

Domaćin je do vodstva došao u 20. minuti susreta, a strijelac je bio Amer Bekić. Tuzla je u nastavku prvog poluvremena prijetila preko Sarčevića, ali se rezultat nije mijenjao.

Nakon samo četiri minute igre u nastavku susreta gosti su dobili priliku da s bijele tačke dođu do izjednačenja, a crveni karton zbog igranja rukom dobio je Amar Beganović.

Precizan za izjednačenje gostujuće ekipe bio je Vojo Ubiparip. Domaćin je uspio zadržati remi s igračem manje, a do kraja utakmice rezultat se na Tušnju nije mijenjao, ostalo je Sloboda - Tuzla City 1:1.

Sloboda nakon ove utakmice ima 17 bodova i nalazi se na desetom mjestu tabele Premijer lige BiH, dok je Tuzla City treća s 31 osvojenim bodom.

Tabela: