Kvalifikacije za SP
0

Remi Ekvadora i Brazila, Čile siguran

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Brazilska nogometna reprezentacija osvojila je bod odigravši 1-1 u Ekvadoru u 11. utakmici južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Mogli su i gore proći da Julio Cesar nije bio izuzetno nadahnut na golu.

Interov čuvar mreže skidao je ono što se nogometnim žargonom naziva nemogućim i uz Julija Baptistu bio najzaslužniji za vodstvo gostujućeg tima. Baptista koji je u 70. minuti zamijenio Ronaldinha samo dvije minute nakon ulaska u igru u očaj je bacio domaće navijače koji su do tog trenutka svjedočili boljoj igri svojih uzdanica. Ipak, zasluženi bod domaćinu je osigurao Cristian Noboa minutu prije kraja osnovnog dijela utakmice.

  • Znali smo da će biti teško, a njihov gol stigao je u vremenu kada smo počeli zatvarati utakmicu - kazao je brazilski golman nakon utakmice u Atahualpi, odigranoj na 2800 metara iznad nivoa mora.

Razloga za puno zadovoljstvo imali su Čileanci, a najveće zasluge za to imao je 21-godišnji napadač Udinesea Alexis Sanchez, strijelac jednog i direktni sudionik kod preostala dva gola čilenaske reprezentacije.

Čile je s 3-1 svladao Peru na gostovanju, a Sanchez je bio zaslužan i za to što je domaća reprezentacija od 53. minute igrala s igračem manje. Prekršaj za drugi žuti karton (prvi zaradio u 40. minuti) napravio je Juan Vargas. Isti igrač je prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio Sancheza, nakon čega je Suazo u 32. minuti s bijele točke povisio na 2-0. Čileanci su se pobjedom progurali na treće mjesto, pogurnuvši reprezentaciju Brazila korak ispod sebe.

Južnoameričke kvalifikacije za SP, 11. kolo:

Peru - Čile 1-3 (Fano 34 / Sanchez 2, Suazo 32 - 11 m, Fernandez 70)

Ekvador - Brazil 1-1 (Noboa 89 / Baptista 72)

Redoslijed: 1. Paragvaj 23, 2. Argentina 19, 3. Čile 19, 4. Brazil 18, 5. Urugvaj 16...