Nogomet
20

Remi Čelika i Slobode te Mladosti i Veleža, Olimpic pobijedio Vitez

Piše: D. B.
Čelik - Sloboda (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U 17. kolu BHT Premijer lige BiH u terminu od 15 sati odigrane su tri utakmice. Čelik i Sloboda su remizirali, kao i Mladost i Velež, dok je Olimpic savladao Vitez.

Čelik - Sloboda 2:2

Nogometaši Slobode su odlično otvorili utakmicu protiv Čelika u Zenici. Već u 5. minuti su Tuzlaci poveli nakon što je Zeba centrirao za Moranjkića, koji je zatresao mrežu Zeničana.

Dvadesetak minuta kasnije su gosti bili veoma blizu drugog pogotka kada je Krpić pogodio stativu.

Nakon terenske inicijative gostiju do prilike su došli domaći, a u gol ju je u 30. minuti pretvorio Selimović.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 1:1.

Na otvaranju drugog poluvremena je Dedić bio u dobroj prilici, odlično je šutirao iz okreta, no, lopta je pogodila stativu. Potom su uslijedile dvije prilike, Sloboda je zaprijetila preko Mehidića, a onda i Čelik preko Selimovića. Dedić je u nastavku imao veliku priliku, ali je bio neprecizan sa samo nekoliko metara od gola Slobode.

U 74. minuti je novo vodstvo Tuzlacima donio Krpić nakon greške golmana Čelika Adilovića.

Samo pet minuta kasnije je na 2:2 izjednačio Karić i postavio konačan rezultat utakmice.

Mladost Velika Obarska - Velež 0:0

U prvom poluvremenu je Mladost bila nešto opasnija od Veleža, ali golova nije bilo.

Mladost je u nastavku bila mnogo konkretnija, a Velež se uglavnom branio. Ipak, rezultat se nije promijenio, ostalo je 0:0.

Olimpic - Vitez 2:0

U prvim minutama utakmice između Olimpica i Viteza viđene su po dvije poluprilike na obje strane. Prvo su zaprijetili Vitežani, a potom su uzvratili domaći. Vukovi su tokom prvog poluvremena imali prilike preko Bogičevića i Smajića, no, rezultat se nije promijenio. U finišu prvog poluvremena je dobar napad Viteza osujetio Bogičević. Rezultat nakon prvih 45 minuta susreta je bio 0:0.

Olimpic je u drugom poluvremenu zaigrao dosta ofanzivnije i počeo stvarati ozbiljne šanse. Ekipi trenera Mirze Varešanovića se to itekako isplatilo, za 1:0 je pogodio Perreira, a na konačnih 2:0 je povisio Bogičević.