Premiership
0

Remi Bournemoutha i Southamptona, Austin matirao Begovića

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
U prvom meču 15. kola nedjeljnog programa engleskog Premiershipa ekipe Bournemoutha i Southamptona odigrale su meč bez pobjednika, a susret je na kraju završen rezultatom 1:1.

Sveci su u 13. minuti preko Van Dijka imali prvu priliku, ali nisu stigli u vodstvo, da bi na drugoj strani Ake šutirao pored gola i tako u nepovrat poslao prvu šansu za Bournemouth. Ipak, Trešnjice su nastavile s napadima prema golu Fostera, a onda su nakon velike greške u odbrani Southamptona stigli u vodstvo. Strijelac pogotka bio je Fraser u 42. minuti.

Trener gostiju već na poluvremenu ubacio je Redmonda i krenuo po izjednačenje, a stvari na početak vratio je Austin u 61. minuti kada postiže gol upravo nakon rezerviste Redmonda.

Bournemouth je do kraja meča pokušao stići do sva tri boda i sve je karte gurnuo u napad, ali su puno bolje prilike imali igrači Southamptona za koje je Austin propustio dvije sjajne prilike u 81. i 83. minuti. Meč je završen rezultatom 1:1.

Asmir Begović na golu domaće ekipe proveo je svih 90 minuta.

Nakon 15 odigranih utakmica Bournemouth se nalazi na 14. poziciji i ima 15 osvojenih bodova, dok je Southampton na 11. mjestu i na svom kontu ima 17 bodova.

Tabela: