Prijateljski susret
4

Remi bez pogodaka U18 selekcija BiH i Makedonije

Klix.ba
Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas na stadionu FK Mladost u Doboj Kaknju remizirali 0:0 sa vršnjacima iz Makedonije u drugoj prijateljskoj utakmici.

Već u 7. minuti dobru priliku je imao Alen Dejanović kada je ušao u protivnički kazneni prostor i iskosa sa desne strane šutirao u golmana Davida Denkovskog. Dvije minute poslije Armin Imamović prolazi po lijevoj strani i šalje loptu na ivicu šesnaesterca odakle Đani Salčin šutira u makedonskog golmana.

Najbolju priliku BiH je imala u 31. minuti. Stefan Naumceski u svom šesnaestercu prekršajem zaustavlja Ahmeda Hasanovića i dosuđen je penal za bh. tim. Imamović je preuzeo odgovornost, ali sa 11 metara loptu šalje pored gola.

Imamović je imao dobar pokušaj sa dvadesetak metara u 38. minuti, a lopta ovaj put odlazi iznad prečke.

Gosti su prvu šansu imali u 40. minuti. Mario Naumoski je izveo korner sa desne strane, a najviši u skoku je bio Emir Skenderi koji pogađa prečku. David Toševski je u 43. minuti pokušao sa peterca, ali je Matej Perković na golu bh. tima dobro intervenisao.

U 48. minuti makedonski reprezentativac Ensar Ljuma je zbog simuliranja u kaznenom prostoru dobio drugi žuti karton.

U drugom poluvremenu nije bilo većih prilika i ostalo je 0:0.

"Iskoristili smo ovo okupljanje da provjerimo uglavnom igrače iz Premijer lige i možemo reći da su kvalitetno odgovorili zadatku. Danas smo u prvih pola sata igre stvorili nekoliko prilika koje smo trebali realizovati. Kasnije je i protivnik prijetio i remi je realan ishod ovog susreta“, izjavio je pomoćni trener bh. juniora Saša Krupljanin

Prvi meč koji je odigran prije dva dana u Vogošći BiH je riješila rezultatom 1:0 u svoju korist.