Nogomet
3

Remi Betisa i Granade u prvoj utakmici 4. kola Primere

Piše: D. B.
Četvrto kolo španske Primere počelo je večerašnjom utakmicom između Betisa i Granade, koji su podijelili bodove odigravši 2:2.

Granada je dobro otvorila utakmicu na gostovanju kod Betisa te je povela u 13. minuti golom Gonzalesa, kojem je asistirao Bueno. Potom se Bueno u 34. minuti upisao na listu strijelaca za 2:0 u korist Granade.

Betis je smanjio zaostatak u 36. minuti zahvaljujući pogotku Alegije, kojem je asistirao Durmisi. Mogli su domaći i do izjednačenja u 40. minuti da je Joaquin iskoristio odličnu šansu ispred gola Granade, no, golman Ochoa je bio na visini zadatka. Gosti su nakon prvog dijela igre vodili 2:1.

Domaći su u drugom poluvremenu krenuli po izjednačenje. Joaquin je nakon prekida u 54. minuti primio loptu i šutirao, ali je pogodio stativu. Potom je u istoj minuti Granada ostala bez Veza, koji je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Igrača više na terenu domaći su iskoristili u 61. minuti, a za 2:2 je pogodio Alegria, što je bio njegov drugi pogodak večeras.

Granada je mogla do trećeg gola da je Ponce iskoristio jedanaesterac u 80. minuti. Adan je odbranio, a potom gostujući igrači u dva navrata nisu uspjeli poslati odbijenu loptu u mrežu. Direktan crveni karton je u 85. minuti dobio nogometaš Betisa Gimenez.

Ioak, uprkos igraču manje na terenu, posljednju priliku za pobjedu imao je Betis i to preko Castra u četvrtoj minuti nadoknade utakmice, no, Ochoa je odbranio, pa promjene rezultata nije bilo. Ostalo je 2:2.

Betis je deseti sa pet bodova, a Granada 17. sa dva.