Serie A
0

Remi Atalante i Fiorentine u Bergamu

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Pretposljednji meč nedjeljnog programa 25. kola talijanske Serije A između Atalante i Fiorentine završen je bez pobjednika, a konačni rezutlat na kraju je glasio 1:1.

Gosti iz Firence u vodstvo su stili u 16. minuti kada Milan Badelj koristi povratnu loptu s lijeve strane i mirno matira domaćeg golmana za 1:0. Deset minuta nakon toga Dias je imao šansu povećati vodstvo Viola no njegov udarac odlazi pored gola.

Kada su svi očekivali kraj prvog poluvremena, Papu Gomes je sjajno izveo slobodan udarac i pronašao Petagnu koji glavom loptu šalje u mrežu za poravnanje rezultata.

U drugom poluvremenu i jedna i druga ekipa imale su svoje prilike da dođu do punog plijena. U samom finišu Atalanta je imala igrača više s obzirom na crveni karton koji je dobio Milenković, ali do kraja meča nisu uspjeli doći do pogotka i preokreta vrijednog tri boda.

Tim iz Bergama je u četvrtak igrao meč Evropske lige protiv Borussije Dortmund i vjerovatno im je sav fokus, ali i cilj upravo taj dvomeč. U prvom meču talijanski tim je poražen rezultatom 3:2.

Tabela: