Neshvatljiv potez
45

Rekorder ukrajinske reprezentacije žestoko kritikovan: "Više nije naša legenda"

H. H.
Timoščuk je dio Zenitova trenerskog stručnog štaba od 2017. godine (Foto: Twitter)
Timoščuk je dio Zenitova trenerskog stručnog štaba od 2017. godine (Foto: Twitter)
Anatolij Timoščuk, bivši ukrajinski reprezentativac koji trenutno radi kao pomoćni trener u ruskom Zenitu iz Sankt Peterburga, dobio je mnoštvo kritika zbog svoje šutnje nakon što je izbio sukob između Rusije i Ukrajine.

Posebno glasan bio je njegov bivši saigrač iz reprezentacije Oleksander Alijev koji je na društvenim mrežama žestoko prozvao nekadašnjeg veznjaka Bayerna.

"Gdje si? Gdje si ostavio svoj jezik? Jeste li uopće naš sunarodnjak? Jesi li nacrtao zastavu na licu i pokazao je?", upitao je u videu objavljenom na društvenim mrežama Alijev.

Malo ko razumije njegovu šutnju, između ostalog što je jedini ukrajinski igrač koji je bio u Zenitu, Jaroslav Rakicki, prošle sedmice zatražio raskid ugovora s ruskim velikanom.

Također ne razumiju kako je nastavio raditi u Zenitu nakon napada Rusa na njegove sunarodnjake.

Ruslan Malinovski, jedna od najvećih zvijezda ukrajinske reprezentacije, koji nastupa u Atalanti, poručio je da to što Timoščuk radi nije u redu.

"Ono što radi nije u redu. Njegova prijašnja postignuća su zaboravljena. On više nije legenda ukrajinskog nogometa", rekao je sjajni igrač Atalante.

Timoščuk je dio Zenitova trenerskog stručnog štaba od 2017. godine, nakon što je završio nogometnu karijeru, a pored Zenita, između ostalih, igrao je za Šahtar Donjeck i Bayern.

Također je i rekorder po broju nastupa u ukrajinskoj reprezentaciji (144 utakmice).