Život je čaroban
59

Rekorder iz Egipta debitovao u 75. godini kao profesionalni nogometaš i odmah zabio gol

K. H.
Egipćanin Ezz El-Din Bahader, koji će ubrzo kao 75-godišnjak postati najstariji profesionalni nogometaš na svijetu, postigao je pogodak u debiju za klub pod nazivom 6. oktobar.

Klub iz Egipta pod nazivom "6. oktobar", a koji se takmiči u trećem rangu tamošnje lige, potpisao je ugovor sa Ezz El-Din Bahaderom krajem januara 2020. godine, a on će u Guinnessovu knjigu rekorda ući kao najstariji profesionalni nogometaš ukoliko odigra još jednu kompletnu utakmicu.

On je za svoj klub odigrao svih 90 minuta u meču protiv Geniusa, a u finišu meča uspio je postići i pogodak za 1:1, kojim je svakako postao najstariji nogometaš na svijetu koji se upisao u listu strijelaca.

"Postao sam najstariji profesionalni nogometaš koji je postigao gol u zvaničnoj utakmici. To sam uspio u posljednjoj minuti utakmice, kad sam već mislio da od toga neće biti ništa. Bio sam povrijeđen i nadao sam se samo da ću odigrati svih 90 minuta i biti spreman za sljedeću utakmicu", rekao je Bahader kojem je ovo bio prvi profesionalni meč u karijeri.

[TWITTER]1236985447307452416[/TWITTER]

Iz njegovog kluba istakli su da ne očekuju previše pomoći od ovog igrača na terenu u narednom maču, ali da je najbitnije za njega te za promociju da odigra svih 90 minuta, kako bi ispunili pravila i zajedno ispisali nove stranice historije i upisali se u Guinnessovu knjigu rekorda.