Nogomet
0

Reja: Lulić je bio posebno impresivan

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon pobjede nad Bolognom u posljednjoj utakmici 8. kola Serie A (0-2) nogometaši Lazija zauzimaju drugu poziciju na tabeli talijanskog prvenstva sa samo jednim bodom manje od vodećeg Udinesea.

Trener Lazija, Edoardo Reja osvrnuo se na ovu pobjedu, ali i na novinarske upite oko osvajanja Scudetta, za koje tvrdi da su preuranjeni.

"Utakmica je prošla dobro i vrlo je važno da navijači ostanu uz nas, kao i do sada. Ako oni vjeruju u uspjeh mi možemo napraviti puno toga. Možemo li do Scudetta? Talijanski nogomet je veoma težak, i prošle godine smo startali veoma dobro, ali to nije bilo dovoljno", kaže Reja i dodaje:

"Trebamo i dalje puno raditi i sačekati da vidimo stanje na tabeli na kraju polusezone. Na osnovu toga možemo vidjeti na kakvom nivou je ova ekipa.

Najvažnija stvar je da nastavimo ovim intenzitetom. Večeras (nedjelja, op.a.) niti jedan od mojih igrača nije zakazao. Senad Lulić je bio posebno impresivan", pohvalio je svoje nogometaše 66-godišnji Reja.

Lazio je u sedam odigranih kola ostvario četiri pobjede i dva remija, te samo jednom bio poražen, na domaćem terenu protiv Genoe (1-2) 18. septembra.