Očevi pokorili Evropu
19

Reinkarnacija legendarnog tandema: Rooney i Ronaldo zajedno blistaju u ekipi Uniteda U-12

D. P.
Rooney i Ronaldo bi mogli dobiti nasljednike u Unitedu (Foto: EPA-EFE)
Rooney i Ronaldo bi mogli dobiti nasljednike u Unitedu (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo i Wayne Rooney zajedno su pokorili Evropu i osvojili Ligu prvaka 2008. godine, a njihovi sinovi počeli su blistati u istoj ekipi Manchester Uniteda U-12.

Tačno 14 godina nakon posljednjeg velikog uspjeha u Evropi, Manchester United ponovo u svojim redovima ima tandem Rooney - Ronaldo.

Ovoga puta u pitanju su sinovi legendarnih nogometaša Uniteda, Kai i Ronaldo Junior.

Kai Rooney je 2020. godine pristupio Unitedovoj akademiji, dok je Ronaldo junior to učinio prije mjesec dana, nakon što se njegov otac vratio na Teatar snova.

Wayne i Cristiano su igrali sjajno u napadu Uniteda i nadopunjavali jedan drugog, a djeluje da bi i njihovi sinovi mogli biti ubitačan tandem. U nedjelju su odigrali utakmicu zajedno i obojica su se upisali u strijelce.

Zanimljivo, Kai Rooney već iza sebe ima 10 pogodaka u dresu Uniteda u posljednjih pet utakmica. Sve to je postigao unutar mjesec dana.

S druge strane, Cristiano Ronaldo nikada nije želio stvarati pritisak sinu, niti ga forsirati da postane profesionalni nogometaš.

"Vidjet ćemo da li će moj sin postati veliki nogometaš. Ima potencijal, brz je i ima dobar dribling, ali to nije dovoljno. Neću mu stvarati pritisak i tjerati ga da postane nogometaš, ali ako me pitate da li bih volio da to bude, rekao bih da", govorio je Ronaldo svojevremeno o najstarijem sinu.