{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Reina u rasističkom skandalu zbog kontroverzne reklame

T
Totalsport
1.3.2012. u 15:37
0
18
Reina u rasističkom skandalu zbog kontroverzne reklame
0
Reina u rasističkom skandalu zbog kontroverzne reklame
Španska televizijska reklama u kojoj je glavni akter golman Liverpoola Pepe Reina maknuta je iz etera nakon niza pritužbi da je rasistička i homofobna.
Britanska nezavisna udruga koja štiti prava tamnoputih osoba Operation Black Vote (OBV) prigovorila je španskoj osiguravajućoj kompaniji Groupami Seguros kako scenarij reklame u kojoj glumi Reina crnce u džungli opisuje kao "kao glupe, nazadne, animalističke homoseksualce".

U reklami smještenoj u džungli se Reina, čije prezime na španskom znači kraljica, pojavljuje pred plemenskim glavešinom, koji ga potom izabire za svoju kraljicu riječima: "Ja kralj-ti kraljica". Reina potom sarkastično podiže obrve i kaže: "Osjećam se sigurno", nakon čega slijedi pjesma.

Direktor OBV-a kaže:

"Šokiran sam na toliko načina. Kako bi se španski narod osjećao da ih Englezi okarakteriziraju kao nazadne, glupe i animalističke homoseksualce? Što to uostalom govori o Pepeu Reini? Živi i radi u Velikoj Britaniji gotovo desetljeće. Misli li da je u redu ovako okarakterizirati tamnopute osobe? Misli li da bi se njegovi tamnoputi suigrači smijali na ovu šalu?".

Iz Liverpoola, čiji je napadač Luis Suarez nedavno bio kažnjen s osam utakmica suspenzije zbog rasističkog vrijeđanja beka Manchester Uniteda Patricea Evre, zasad se nisu oglasili vezano uz sporan događaj. 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: