Pobijedio bolest
47

Reina o koronavirusu: Nikada u životu nisam imao takvu glavobolju

K. H.
Pepe Reina (Foto: EPA-EFE)
Pepe Reina (Foto: EPA-EFE)
Španski golman Pepe Reina otkrio je poteškoće s kojima se susreo tokom borbe protiv koronavirusa rekavši da nikada u životu nije imao glavobolju kao u tih nekoliko dana.

Reina je rekao da je već tokom prvih simptoma shvatio da virus Covid-19 nije bezazlen te da je najveći strah osjetio kada je imao probleme s disanjem.

"Imao sam temperaturu, kašljao sam i imao užanu glavobolju kao nikada u životu. Svaki dan sam bio sve više umoran, bolest je slična kao gripa samo puno teža. Mogu reći da sam se najviše uplašio problema s disanjem, trebalo mi je 25 minuta da dođem do daha i imao sam osjećaj da mi je grlo zatvoreno i da zrak ne može proći do pluća", otkrio je Reina.

Bivši golman Barcelone, Villarreala, Liverpoola, Bayerna, Napolija i Milana, a danas čuvar mreže Aston Ville rekao je da je na sve načine zaštitio djecu kako virus slučajno ne bi došao do njih.

"Sada se osjećam puno bolje, a prvih osam dana sam proveo zaključan u sobi. Nisam želio da djeca ulaze u sobu kako slučajno ne bi pokupili zarazu, a supruga i ja smo uspjeli sve organizovati i spriječiti da zaraza dođe do njih", istakao je ovaj španski golman.

Reina je 2020. godine otišao na posudbu u Aston Villu iz Milana, a umjesto njega na mjesto rezervnog golmana Rossonera stigao je Asmir Begović.