Dijamantov menadžer
51

Redžepagić: Džeko želi ostati u Romi, sve ostalo su špekulacije

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
U posljednjih nekoliko dana mediji u Italiji i Engleskoj pišu o navodnom interesu Chelseaja za kapitena nogometne reprezentacije BiH i napadača Rome Edina Džeku, no, njegov menadžer Irfan Redžepagić je u izjavi za portal romagiallorossa.it rekao da se radi o špekulacijama te da Dijamant želi ostati u Rimu.

Chelsea traži napadača kojeg namjerava dovesti ovog mjesaca, a mediji ovaj klub povezuju s brojim napadačima, od Fernanda Llorentea, preko Croucha pa do Edina Džeke. U četvrtak navečer se pojavila informacija da Chelsea namjerava u paketu dovesti Emersona Plamierija i Edina Džeku, ali prema riječima menadžera našeg reprezentativca Edina Džeke, Dijamant ne ide nigdje.

"Nemam informacija o tome, Džeko je igrač Rome, to znate. Svaki put kad razgovaramo o Džeki, spominju se klubovi poput Chelseaja, kineski i meksički klubovi. To su samo glasine, istina je da Edin želi ostati u Romi", izjavio je Redžepagić.

On nije želio potvrditi, ali ni demantovati da je razgovarao s menadžerom Plavaca Antoniom Conteom.

"Da li sam razgovarao s Conteom ili Chelseajem? Moja uloga znači da ne mogu otkrivati određene stvari koje se odnose na transfere. Razumijem pitanje, ali moja odluka je veoma specifična. Sve što mogu reći je da se Conteu sviđa Džeko kao igrač. Ali kome se on ne sviđa", dodao je Redžepagić.

Džeko je u Romu stigao 2015. godine na posudbu iz Manchester Cityja, nakon čega je realiziran i trajni transfer u ovaj klub. Prethodno je igrao za Wolfsburg, Usti nad Labem, Teplice i Željezničar.