Nogomet
11

Redknapp želi Beckhama u QPR-u

Totalsport
David Beckham (Foto: Arhiv/AFP)
David Beckham (Foto: Arhiv/AFP)
Novi menadžer QPR-a Harry Redknapp odlučan je u namjeri da dovede nekadašnjeg kapitena engleske nogometne reprezentacije Davida Beckhama na Loftus Road.

Beckham je ranije objavio kako neće produžiti ugovor sa LA Galaxyjem koji istječe u decembru, a interes za njegovim dovođenjem pokazali su iz Katara, Brazila, Kine, Rusije, ali i Engleske, gdje bi ga rado u svojim redovima vidjeli West Ham i QPR.

Redknapp je pokušao dovesti Beckhama na posudbu u januaru prošle godine dok je bio trener Tottenhama, ali je na kraju slavni veznjak samo trenirao s klubom.

"Siguran sam da bi Beckham mogao i dalje igrati u Premierligi", rekao je Redknapp za BBC Sportweek.

"Još nisam razgovarao s predsjednikom, pa to moramo još vidjeti. On je vrhunski igrač. Imali smo ga na treninzima Tottenhama i bilo je sjajno. Apsolutna je klasa. David bi i dalje bio vrijedno pojačanje svima. Čak i samo imati ga uz sebe da pokazuje ljudima kako se trenira i brine za sebe. Njegov profesionalizam je vrhunski", dodao je menadžer QPR-a koji bi rado u redove svog novog kluba doveo i dvojac "spursa" Michaela Dawsona i Scotta Parkera, kao i aktuelnog napadača Stokea Petera Croucha kojeg je prethodno trenirao kako u Tottenhamu, tako i Portsmouthu.