Nogomet
61

Redknapp: Vrijeme je za videotehnologiju

Totalsport
Harry Redknapp (Foto: Arhiv/AFP)
Harry Redknapp (Foto: Arhiv/AFP)
Kako neka nogometna ekipa bude "pokradena" i kako primi poneki nepostojeći pogodak, tako se njihovi trener, članovi uprave i nogometaši pozovu na uvođenje videotehnologije.

Za tim je zavapio i Harry Redknapp, trener Tottenhama, a ponukan onim što se događalo na polufinalnoj utakmici FA Cupa između Chelseaja i Tottenhama, u kojoj je Di Matteova ekipa slavila s 5-1.

Inače, u 50. minuti je pogotkom Juana Mate Chelseaja poveo 2-0, te je taj pogodak podigao silnu prašinu. Snimka je pokazala da lopta nije bila niti blizu prelaska golmanske linije, ali je sudija priznao pogodak, vjerovatno, ključan za cijeli meč.

"Sudija mi se izvinio kasnije. Bilo mu je jasno da je pogriješio. Znam da nije to učinio namjerno, takve stvari sudije ne čine namjerno, ali je ovo definitivno novi dokaz da se mora uvesti tehnologija na nogometne utakmice", rekao je Redknapp uz nastavak:

"Šteta, nekoliko je igrača ležalo na golmanskoj liniji, bilo je nemoguće da lopta prođe liniju. Ništa, ostaje nam borba za pozicije koje vode iduće sezone u Ligu prvaka."