Nogomet
1

Redknapp: Spursi su izgledali kao grupa stranaca

Totalsport
Harry Redknapp (Foto: AFP)
Harry Redknapp (Foto: AFP)
Bivši menadžer Tottenhamovih nogometaša Harry Redknapp kritički se dotaknuo bivšeg kluba nakon sramotnog 6-0 premierligaškog poraza od Manchester Cityja.

Iako su ljetos u Tottenhamu ostali bez Garetha Balea kojeg je Real Madrid platio rekordnih 86 miliona funti, za pojačanja je potrošeno 107 miliona funti.

"Prvi put Tottenham je u nedjelju izgledao kao grupa stranaca. Imaju puno ofanzivnih igrača. Skoro su pa prenapučeni s igračima istog tipa. U prošlosti, kada su imali Garetha Balea, koji je bio sjajan talent, on ih je znao izvući iz nevolje", rekao je Redknapp, aktuelni menadžer drugoligaša QPR-a.

"Bilo je puno utakmica u kojima je bilo dvije minute do kraja i onda bi odjednom Gareth Bale pokazao svoju magiju i uzeli bi tri boda. Sada su izgubili tu magiju. Bilo je teško zamijeniti ga i to je za njih veliki problem".

Sljedećeg vikenda Tottenhamu predstoji domaći derbi protiv Manchester Uniteda, a Redknapp vjeruje da je to utakmica koju Spursi mogu dobiti.

"Da sam ja menadžer Tottenhama bio bih sretniji da igram protiv Manchester Uniteda nego Stokea. To je utakmica u kojoj Tottenham može pokazati svoje lice. Radije bih igrao tu utakmicu nego neku protiv protivnika kojeg se očekuje da ćete pobijediti, pa onda stvari pođu po krivu".