Selektor Ukrajine
21

Rebrov nakon žrijeba baraža: Dobro sam upoznat sa reprezentacijom BiH, imaju kvalitetne igrače

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Selektor nogometne reprezentacije Ukrajine Serhij Rebrov je nakon žrijeba baraža za Euro 2024. godine istakao da će se dobro pripremiti za utakmicu protiv BiH.

Podsjetimo, kuglice su današnjim žrijebom spojile Bosnu i Hercegovinu i Ukrajinu, a Rebrov je istakao da je veoma važno da njihovi svi igrači budu zdravi do marta.

"Već ranije sam rekao da mi nije važno koga ćemo izvući u žrijebu koji nas je spojio sa Bosnom i Hercegovinom za koju ćemo se pripremiti na najbolji način. Još je rano da bilo šta kažem jer je baraž tek u martu. Veoma je važno da svi naši nogometaši budu zdravi i da spremni dočekamo te utakmice. Siguran sam da ćemo biti spremni za martovske utakmice", rekao je Rebrov te dodao:

"Tokom sljedećih nekoliko mjeseci ćemo pratiti i naše nogometaše i naše protivnike. Dobro sam upoznat sa reprezentacijom BiH, imaju kvalitetne igrače iako to nisu pokazali u kvalifikacijama za Euro".

Pobjednik meča između Bosne i Hercegovine i Ukrajine će u finalu kvalifikacija snage odmjeriti protiv boljeg iz meča Izraela i Islanda.

"Nemam posebnih želja oko eventualnog protivnika u finalu baraža, prvo je važno da prođemo Bosnu i Hercegovinu i onda ćemo drugu utakmicu igrati kod kuće. Podrška naših navijača je veoma važna, ali prvo se moramo pripremiti dobro za susret sa Bosnom i Hercegovinom, veoma je važno da nogometaši misle samo o prvoj sljedećoj utakmici", poručio je selektor Ukrajine.

Utakmica polufinala baraža između Bosne i Hercegovine i Ukrajine se igra 21. marta 2024. godine na stadionu Bilino polje u Zenici dok je finalni meč baraža na rasporedu pet dana kasnije.