Optimistični pred meč
38

Rebrov i Zinchenko najavili meč protiv BiH: Očekujemo tešku utakmicu, mislimo samo o nama

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Selektor Ukrajine Serhij Rebrov danas je na Bilinom Polju optimističnim izvjavama najavio sutrašnju utakmicu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine koja će se odigrati na Bilinom Polju s početkom u 20:45 sati.

Rebrov je na današnjoj konferenciji na Bilinom Polju kazao da očekuje tešku utakmicu.

"Za mene nije bitno kako je BiH igrala kvalifikacije. Za ovu utakmicu mogu biti najpripremljeniji i pokazati kako se igra fudbal. Spremni smo. Nećemo imati poštovanja prema igračima BiH, mi se moramo skoncentirati samo na nas", kazao je Rebrov.

Istakao je da Savu MIloševića zna vrlo dobro, ali da ga ne zna kao trenera.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Savu znam kao igrača, ali ne kao trenera. Gledao sam nekoliko utakmica koje je vodio, promijenio je dosta igrača, strategija", kazao je Rebrov, a o rosteru igrača za sutrašnju utakmicu je kazao da ima i večerašnji trening te da im je pobjeda mnogo bitna.

Osim selektora Rebrova medijima su se obratili i reprezentativac Ukrajine Oleksandr Zinčenko koji je kazao da očekuju tešku utakmicu.

"Moja očekivanja znamo da će biti teško. Prvo imaju odličan tim, iskusne igrače koji će podijeliti svoje znanje s drugima. Svi igrači su mnogo bolji pred svojom publikom. Nadam se da ćemo se pokazati u što boljem svjetlu sutra", kazao je Zinčenko te dodao da su mix mladosti i iskustva što je dobro za njih.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Nisam neko ko će odlučivati koji je tim bolji. To ću prepustiti vama, novinarima, ali smo u vremenu kada nam se mijenja generacija u timu. Imamo mladih igrača, ali i iskustva. Dobar je mix u ovom momentu i vjerujem da ovaj tim može ostvariti velike stvari. Lijepo je pričati o promjeni, ali ono čime raspolažemo ćemo pokazati na terenu", poručio je Zinčenko.

Nakon konferencije za medije na Bilinom Polju selekcija Ukrajine će odraditi i službeni trening.