Peace Cup
0

Realu bod, Ronaldo bez pogotka

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najskuplji nogometaš današnjice Cristiano Ronaldo pokazao je tek djelić svog talenta u debiju pred madridskom publikom u kojem je njegov Real odigrao 1-1 protiv Al Ittihada u prvoj utakmici skupine B Peace Cupa.

Portugalca je u 66. minuti utakmice na travnjaku zamijenio Gonzalo Higuain i to odmah nakon što je Hicham Aboucherouane pogodio za izjednačenje nogometnih prvaka Saudijske Arabije. U vodstvo je na Santiago Bernabeuu domaćine doveo Raul u 55. minuti.

Nova je Realova “devetka” najbliže pogotku bila pred sam kraj prvog poluvremena susreta. Nakon kombinacije sa Karimom Benzemom odlučio se Ronaldo na udarac kojeg je golman Mabrouk Zaid krajnjim naporom uspio neutralizirati.

  • Moje su izmjene bile planske, nisam želio da Cristiano Ronaldo ili Benzema odigraju više od jednoga sata. Vidio sam neke dobre, ali i neke loše stvari u igri koje ćemo morati popraviti. Ipak, zadovoljan sam učinjenim budući da je riječ o pripremnim utakmicama - objasnio je svoj potez trener momčadi Manuel Pellegrini.

Kaka nije nastupio na ovoj utakmici.

Peace Cup je natjecanje 12 momčadi podijeljenih u četiri skupine prvi puta odigran 2003. Održava se svake dvije godine, a ove će se godine finale natjecanja, kojem je domaćin Španjolska, odigrati u Sevilli. Peace Cup, 2. kolo:

Skupina A

Sevilla - Seongnam Ilhwa 0-0

Redoslijed: 1. Juventus 3 (-1), 2. Seongnam Ilhwa 1 (-1), 3. Sevilla 1

Skupina B

Real Madrid - Al-Ittihad 1-1 (Raul 55 / Aboucherouane 64)

Redoslijed: 1. LDU Quito 3 (-1), 2. Real Madrid 1 (-2), 3. Al-Ittihad 1