Španci ponovo 'napadaju'
0

Real ponudio 32 miliona eura za Karima Benzemu

Totalsport
Španski sportski dnevnik Marca objavljuje da je madridski Real ponudio francuskom Lyonu 32 miliona eura za njihovog napadača i francuskog nogometnog reprezentativca Karima Benzemu.

Marca u izvještaju piše da Lyon još nije odgovorio Realu na njegovu ponudu. No, ranije je Bernard Lacombe, sportski direktor ''lavova'' i savjetnik Lyonovog predsjednika Jean-Michela Aulasa izjavio da ''ništa nije nemoguće, te da će Lyon u slučaju dobre ponude svakome otvoriti vrata za pregovore''.

Lyonov glasnogovornik Olivier Blanc nije rekao puno na ovu temu.

  • Jedina je novost da je Real prije nekoliko dana kontaktirao naš klub radi razgovora o Benzemi. Lyon i Benzema potvrdili su obostranu želju za ostankom nogometaša u našem klubu još jednu sezonu.

Marca je prošle srijede objavila da se Realov predsjednik Florentino Perez dva puta sastao s Benzeminim menadžerom Karimom Djazirijem, prvo u Madridu, a onda i u Ženevi.

Španski mediji tvrde da bi Real mogao ponuditi Lyonu kao dio dogovora za Benzemu svog holandskog napadača Klaas-Jana Huntelaara ili njegovog sunarodnjaka, krilnog igrača Arjena Robbena.