Nogomet
0

Real odustao od Ronalda

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Predsjednik Reala iz Madrida Ramon Calderon tvrdi da je "kraljevski nogometni klub" definitivno odustao od angažovanja Portugalca Criistiana Ronalda.

"Zaboravili smo na cijelu 'Ronaldo-sagu', ne samo za januarski prijelazni rok, nego zauvijek. Jedini prekoret dogodiće se ako Manchester United bude želio da ga proda. Tada možemio da razgovaramo. Razgovarali smo o transferu prošle sezone, oni (United) nisu htjeli da ga puste i mi zaista ne želimo da radimo bilo šta protiv tako velikog kluba", rekao je prvi čovjek Reala.

"Ronaldo je odlučio da ostane u Manchesteru i mi smo to prihvatili. Ne bismo uradili ništa što bi poremetilo naše prijateljske odnose sa 'crvenim vragovima'. Mnogo poštujem Manchester United, a sa Davidom Gillom (izvršnim direktorom Uniteda) imam dobru komunikaciju i želim da tako dugo ostane", pružio je Calderon ruku pomirenja, nakon što je menadžer Uniteda Alex Ferguson ranije izjavio da "Real nema nikakvih moralnih skrupula".

I bez Ronalda, jednog od najozbiljnijih kandidata za ovogodišnju Zlatnu loptu, Madriđanima ide u odlično u tekućoj sezoni, nakon sedam kola u španskoj Primeri imaju skor 5-1-1, a u Ligi prvaka zabilježili su dvije pobjede i poraz.