Primera
442

VIDEO / Real na bod od naslova prvaka, postavio novi rekord

Totalsport
Igrači Reala slave pogodak (Foto: AFP)
Igrači Reala slave pogodak (Foto: AFP)
Nogometaši Real Madrida stigli su na koračić od naslova prvaka Španije nakon uvjerljive 3-0 pobjede nad Sevillom u sklopu 36. kola Primere.

Sevilla je bolje otvorila utakmicu od, na početku, umornog Reala. "Kraljevski klub" je u srijedu doživio šok kada je na svom Santiago Bernabeuu izgubio, nakon jedanaesteraca, od Bayerna iz Münchena u polufinalu Lige prvaka.

Rakitić je u 4. minuti prvog poluvremena u Madridu zatresao mrežu Reala, ali je pogodak poništen zbog prekršaja na Pepeu u zračnom duelu. Trebalo je Madrižanima 15-ak minuta da se "zagriju", a onda se otvorilo.

Najprije je Cristiano Ronaldo zabio svoj 43. gol u Primeri ove sezone nakon sjajne asistencije Karima Benzeme i još bolje varke. Portugalac je primio loptu na lijevoj strani Sevillinog kaznenog prostora te zamahom, kao da će pucati, "zavaljao" defanzivca na zemlju, te preciznim prizemnim udarcem pogodio suprotni ugao za 1-0.

U 35. je isti igrač iz indirektnog udarca, nakon kratke kombinacije, punom snagom zatresao vratnicu s nekih osam metara. U posljenjoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela nije sviran jedanaesterac na Benzemi, ali je zato Francuz tu nepravdu ispravio u prvih sedam minuta nastavka.

Najprije je u 49., nakon odlične lopte Angela Di Marije, iskoristio ležernost Sevillinog odbrambenog igrača te mu se iza leđa prišuljao i zakucao Argentinčevu ubačenu loptu u suparnički peterac.

Svega tri minute kasnije Francuz je ponovno zabio za, pokazalo se, konačnih 3-0, ovoga puta na ubacivanje Sergija Ramosa. Bio je to 20. gol Francuza ove sezone u Primeri čime je Real srušio još jedan rekord. Naime, nikada u historiji Primere trojica igrača iz iste momčadi nisu zabila 20 i više golova. To je za nogom ove sezone pošlo Cristianu Ronaldu (43), Benzemi (20) i Higuainu (21).

Promjene rezultata do kraja susreta više nije bilo, iako su oba sastava imala nekoliko dobrih prilika za postizanje pogotka.

Real je ovom pobjedom otišao na +10 u usporedbi s Barcelonom, koja svoj susret igra navečer, u gostima kod Rayo Vallecana. Jedini način na koji katalonski sastav sada može do naslova jest da slavi u svakoj utakmici do kraja prvenstva, a da Real pritom svaku izgubi.

Primera, 36. kolo:

Real Madrid - Sevilla 3-0 (C. Ronaldo 19, Benzema 49, 52)

Redoslijed: 1. Real M. 91, 2. Barcelona 81 (-1), 3. Valencia 55 (-1), 4. Levante 52, 5. Malaga 52 (-1)...