Primera
0

VIDEO / Real minimalno protiv Mallorce

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Rezultatski mnogo teže od očekivanoga savladao je madridski Real sastav Mallorce u nedjeljnoj utakmici 20. kola španskog nogometnog prvenstva. Dvoboj je igran na Santiago Bernabeu, a završilo je 1-0.

Trener domaćina Jose Mourinho odlučio je ponešto promijeniti svoj sastav u odnosu na prijašnje utakmice, a od značajnijih izmjena spomenimo start Kake u početnoj ekipi i ostanak Mesuta Özila na klupi za rezerve (na poluvremenu situacija promijenjena). Stvarao je Real i na takav način svoje šanse, međutim, na pogodak se čekalo do 60. minute i akcije koju je svojim drugim prvenstvenim golom okončao francuski reprezentativac Karim Benzema.

Loptu mu je na vrh šesnaesterca dodao Granero, a Benzema je, napravivši korak-dva, lijevog nogom loptu smjestio iza Aouatea za tri boda "kraljeva" i priključak za Barcelonom. Razlika je i dalje četiri boda u korist aktuelnih prvaka koji su u subotu savladali Racing 3-0.

Druga madridska ekipa, Atletico, ostavila je bodove u Gijonu kod Sportinga, gdje je domaćin golom Barrala iz 50. minute stigao do tek četvrte prvenstvene pobjede. Atletico je porazom dodatno kompromitirao svoju situaciju u borbi za ulazak u Ligu prvaka. Trenutno su na šestom mjestu, sedam bodova udaljeni od petog Espanyola. Klub iz Barcelone svladao je u nedjelju Getafe 3-1.

Primera, 20. kolo:

Almeria - Osasuna 3-2 (Garcia 8, Ulloa 10, 54 / Aranda 23, Lekić 90+1) Getafe - Espanyol 1-3 (Miku 13 / Luis Garcia 52, Callejon 59, Sergio Garcia 63)

Sporting - Atletico 1-0 (Barral 50) Zaragoza - Deportivo 1-0 (Boutahar 38) Real Madrid - Mallorca 1-0 (Benzema 60) Villarreal - Real Sociedad (21.00)

Tabela: 1. Barcelona 55, 2. Real Madrid 51, 3. Valencia 40, 4. Villarreal 39 (-1), 5. Espanyol 37...