Kraljevi rutinski
17

Real Madrid savladao Espanyol i preuzeo prvo mjesto na tabeli španske Primere

F. Z.
Real Madrid - Espanyol (Foto: EPA-EFE)
Real Madrid - Espanyol (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši madridskog Reala ugostili su danas na svom Santiago Bernabeu stadionu u 15. kolu španske La Lige ekipu Espanyola. Domaćin je slavio rezultatom 2:0.

Prvu priliku na susretu imali su domaći. Pokušao je Junior Vinicius u šestoj minuti nakon odličnog prodora, ali je njegov pokušaj zaustavio Diego Lopez. Samo devet minuta kasnije u prilici je i Karim Benzema, ali se rezultat nije promijenio.

U 27. minuti pokušao je Esteban Granero nakon centaršuta, ali je siguran golman Kraljeva Thibaut Courtois. Već u narednom napadu novi prodor Viniciusa, ali je opet uspješniji Lopez. Domaćin je do vodstva došao u 37. minuti. Pogodio je Raphael Varane nakon asistencije Benzeme. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Vinicius, ali se rezultat nije promijenio.

Prvu priliku u nastavku susreta imao je Benzema, ali je Lopez još jednom izašao kao pobjednik iz duela. Do dva gola prednosti Madriđani su došli u 79. minuti susreta. Mrežu Espanyola zatresao je danas odlični Benzema. U 83. minuti Mendy je dobio crveni karton pa je domaćin utakmicu završio s deset igrača na terenu. Ostlao je do kraja 2:0 za domaće.

Real Madrid sada ima 34 boda i zauzima prvo mjesto na tabeli Primere s tri boda više od drugoplasirane Barcelone koja ima utakmicu manje. Espanyol je tek 19. sa svega devet osvojenih bodova.

Tabela: