Nogomet
0

Real Madrid odustao od Ronalda

Sarajevo-x.com
Ramon Calderon i Raul
Ramon Calderon i Raul
Ramon Calderon, predsjednik španskog nogometnog kluba Real Madrid, odlučio je pokušati smiriti napetu situaciju sa Manchesterom Unitedom, koja je nastala oko portugalskog nogometaša Cristiana Ronalda, te je izjavio kako njegov klub "ne namjerava izazivati sukob".

Podsjećamo, početkom ove sedmice uprava engleskog premierligaša je javno zaprijetila kako će Real Madrid prijaviti FIFA-i zbog neprestanog pokazivanja interesa za jednog od njegovih najboljih igrača Cristiana Ronalda.

Međutim, Calderon, koji je u posljednje dvije godine redovno davao razne komentare o talentiranom Portugalcu, odlučio je ipak stati i ne izazivati još veći bijes Engleza.

"Ne možete kupiti ono što vlasnik ne želi prodati. Nismo se miješali u dogovor Manchester Uniteda sa Ronaldom", kazao je Calderon, a prenijeli španski mediji.

Još je dodao: "Žao nam je što smo čelne ljude Uniteda, kluba s kojim inače imamo odlične odnose, iznervirali, a činjenica je da Real Madrid nema ništa s raznim glasinama koje već dugo kruže u javnosti. Želim da im bude jasno da nećemo utjecati ni na jednog igrača kako bi raskinuo postojeći ugovor. Ako klub ne želi prodati svog igrača, zašto bi mi insistirali da to ipak učine?"