Mestalla, Bernabeu ili Nou Camp
0

Real Madrid ne želi da Barcelona i Athletic igraju na Bernabeu

Sarajevo-x.com
Leo Messi u duelu sa igračima Athletica (Foto: AFP)
Leo Messi u duelu sa igračima Athletica (Foto: AFP)
Nakon što je Barcelona sinoć pobijedila Valenciju i na taj način izborila finale španskog Kupa kralja sa Athleticom, Nogometni savez Španije našao se pred velikim izazovom. Još uvijek nije odlučeno gdje će se igrati finalna utakmica ovog takmičenja.

Athletic Bilbao i Barcelona ponovo će igrati finale španskog Kupa kralja. Ova dva tima su najtrofejnija u ovom takmičenju, a posljednji put susreli su se 2009. godine, u finalu odigranom na Mestalli, stadionu Valencije.

Mjesto odigravanja ovogodišnjeg finala Kupa kralja još uvijek nije odabrano. Kako piše španski As, navijači Real Madrida ne žele da to bude njihov stadion Santiago Bernabeu.

"Real Madrid ne želi ugostiti finale ovog takmičenja zbog mogućnosti da će kraljevski klub osvojiti Ligu prvaka. Tako bi došlo do poklapanja slavlja na Bernabeu i odigravanja utakmice finala", piše As.

Takokođer, prenose španski mediji, ukoliko Barcelona osvoji ovo prvenstvo, Madriđani ne bi mogli trpjeti slavlje rivala i Katalonije na njihovom stadionu u glavnom gradu Španije.

Druge opcije su stadion Mestalla i Nou Camp. Kako je rekao Pep Guardiola, bitno je da stadion bude što veći i da bude što više navijača. Ako je vjerovati španskim medijima, Athletic se ne bi bunio da to bude baš na stadionu Nou Camp.

Drugi problem je datum odigravanja utakmice. Postoje dva određena datuma, a to su 20. i 25. maj. Ukoliko Barcelona ne prođe u finale Lige prvaka, Kup kralja će se igrati 20. maja, dan poslije finala LP. Ukoliko Barcelona prođe u finale najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja, finale Kupa kralja će se igrati 25. maja.