Nogomet
0

Real Madrid brani Marcela od Menezesa

Totalsport
Marcelo
Marcelo
Real Madrid je saopćenjem odgovorio selektoru brazilske nogometne reprezentacije Manu Menezesu koji je 23-godišnjeg člana "kraljevskog kluba" zbog nediscipline izbacio iz kruga kandidata za Copa Americu.

Marcelo je, istražili su brazilski mediji, otkazao prijateljski dvoboj koji su Brazilci krajem marta igrali protiv Škotske opravdavši se bolovima u leđima i natučenim rebrima. Nakon toga zabunom je Menezesu poslao e-mail u kojem se hvali da je izbjegao reprezentativno okupljanje. Pretpostavlja se da ga je htio poslati nekome u klubu.

"Po meni, svakom brazilskom nogometašu reprezentacija mora biti najveće svetinja. Želim da to moji igrači znaju i da se prema tome ponašaju. Ne želim, kao što smo imali slučaj u nedavnoj prošlosti, olako prolaziti preko otkaza naših zvijezda. Pristanem li odmah na njihova opravdanja, znam da to neće dobro završiti. Marcela nema s nama zbog nediscipline, a ne zato što to nije zaslužio igrama", obrazložio je Menezes nogometaševo izuzeće s Cope.

U Realu tvrde da je istina drugačija, odnosno da je Marcelo uistinu imao problema s povredomm zbog koje je trebao dvije sedmice mirovati i koja ga je primorala da propusti ligašku utakmicu protiv Sportinga početkom aprila.

Tri dana potom, 5. tog mjeseca, igrao je protiv Tottenhama u Ligi prvaka.