Nogomet
0

Real Madrid bez Xabi Alonsa gubi gotovo svaku drugu utakmicu

Totalsport
Xabi Alonso
Xabi Alonso
Iako si je petim žutim kartonom (Atletico Madrid) ove sezone nogometaš Real Madrida Xabi Alonso omogućio nastup u "el clasicu" protiv Barcelone 10. decembra, čini se da će kraljevskom klubu ipak jako nedostajati protiv Sporting Gijona.

Otkako je portugalski stručnjak Jose Mourinho sjeo na klupu Real Madrida Xabi Alonso propustio je tek sedam utakmica. U tih sedam susreta (svi igrani prošle sezone), Real je tri puta izlazio kao pobjednik, tri puta je gubio i jednom je izvukao neriješeni ishod. Mourinhova ekipa slavila je protiv Seville, Levantea i Auxerrea, gubila je od Sporting Gijona, Zaragoze i Levantea, te je neriješeno igrala s Murcijom.

S druge strane, Real je izgubio svega pet utakmica kada je Xabi Alonso bio u postavi kraljevskog kluba. Tri puta je od Realovih nogometaša bolja bila Barcelona, jednom Osasuna i jednom Levante.

Zanimljivo je da će Real Madrid nadolazećeg vikenda, bez Xabija Alonsa, gostovati kod Sporting Gijona koji je prekinuo Mourinhovu tradiciju nepobjedivosti na domaćem terenu. Tog 2. aprila Gijon je slavio s 1-0 na Santiago Bernabeuu, te tom pobjedom prekinuo Portugalčev niz od devet godina i 150 utakmica bez poraza na domaćem terenu.

Gledano u postocima, Real Madrid gubi 43% utakmica u kojima Xabi Alonso ne sudjeluje, te u isto toliko i pobjeđuje. Međutim, u situacijama kada je španski reprezentativac na terenu "kraljevski klub" izlazi kao pobjednik u 78% slučajeva, a gubi u svega sedam.