Nogomet
0

Real Madrid bez Ronalda protiv Herculesa

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Najskuplji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo izostavljen je iz kadra Realove ekipe koja će se u subotu na Santiago Bernabeuu ogledati protiv Herculesa u sklopu 28. kola španskog nogometnog prvenstva.

Ronaldo se povrijedio u prvenstvenom susretu protiv Malage 3. marta, zbog čega je propustio okršaj protiv Racing Santandera prošlog vikenda. Očekuje se da će biti spreman za nastup sljedeće srijede kada Real dočekuje Lyon u uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka.

Dobra vijest za Mourinha za susret s Herculesom je povratak Lassane Diarre, Samija Khedire, Alvara Arbeloe i Ezequiela Garaya nakon povreda, dok se portugalski strateg odlučio odmarati iskusnog Ricarda Carvalha.

Zanimljivo je spomenuti da se u redove Herculesa, trenutno 18-plasirane ekipe tabele, nakon prethodno pet propuštenih susreta zbog povrede, vraća paragvajski napadač Nelson Valdez. Riječ je o igraču koji je ove sezone zabio sva tri Herculesova gola na gostovanjima (u 14 utakmica), od čega dva Barceloni još na početku sezone.