Nogomet
0

Real i Inter se dogovorili za transfer Sneijdera

Totalsport
Iako su dva europska nogometna giganta, madridski Real i Inter iz Milana, dogovorili uvjete transfera nizozemskog reprezentativca Wesleya Sneijdera, ipak postoji jedna velika prepreka tom dogovoru. Sneijder ne želi otići iz Reala...

Klubovi su dogovorili da će Inter platiti Realu 19 miliona eura odštete za 25-godišnjeg nizozemskog ofenzivnog veznjaka, kako javlja 24oredisport.com. Inter bi prema tom dogovoru platio 8.5 miliona eura ovoga ljeta, a 10.5 miliona u lipnju 2010. godine.

Aktualni talijanski prvak već je sastavio i ugovor za Sneijdera, kojim bi osigurao njegove usluge do 2013. godine, a Nizozemac bi godišnje primao 3.7 miliona eura.

Međutim, Sneijder ne želi napustiti Real. Usprkos jakoj konkurenciji u momčadi, Sneijder se želi boriti za mjesto u sastavu trenera Manuela Pellegrinija. Dakako, u Realu će mu biti puno teže izboriti se za ulogu standardnog prvotimca, nego što bi to bio slučaj u Interu. Tim više što je Interov trener Jose Mourinho u nekoliko navrata javno dao do znanja da mu treba pojačanje, igrač koji bi kvalitetno odrađivao posao iza dvojice novih napadača, Samuela Eto'a i Diega Milita.

Ukoliko Sneijder definitivno odbije ponudu Intera, klub sa San Sira opet će se okrenuti pokušaju dovođenja mladog playmakera francuskog prvaka Bordeauxa, bivšeg Milanovog igrača Yoanna Gourcuffa, koji ima ugovor s Bordeauxom do 2013. godine.