Mladi Fierro na cijeni
0

Real i Barca u utrci za novim Chicharitom

Totalsport
Carlos Fierro
Carlos Fierro
Napadač meksičke U-17 reprezentacije, koja je ovog ljeta postala svjetski prvak, Carlos Fierro, na meti je evropskih nogometnih velikana.

Mladi strijelac Chivas Guadalajare obilježio je Svjetsko prvenstvo U-17 timova sjajnim nastupima u dresu nacionalne reprezentacije s četiri gola i dvije asistencije u sedam utakmica na putu do naslova prvaka.

Fierra opisuju kao napadača sličnog profila poput njegovog sunarodnjaka i nekadašnjeg reprezentativca Jareda Borgettija, dakle visok i snažan s dobrim osjećajem za prostor, no nastupima na U-17 Svjetskom prvenstvu pokazao je i zavidnu brzinu, instinkt i kvalitetnu realizaciju.

Također, sjajno sarađuje s partnerima u napadu, što je posebno pokazao igrajući za nacionalnu vrstu sa saigračem iz Guadalajare Giovanijem Casillasom (kojeg je madridski Real želio dovesti još 2009.).

Uskoro nakon završetka prvenstva javno su interes za Fierra pokazali Premierligaši Arsenal i Tottenham, a cijena mu je već narasla na više od tri miliona eura i stalno raste jer je njegov menadžer Marc Salicru potvrdio da je Barcelona već neko vrijeme zainteresovana za njegove usluge.

Dio svojih karakteristika prikazao je i prilikom pobjede Chivasa nad Barcelonom koja je odjeknula u nogometnom svijetu, u kojoj je učestvovao dobrom igrom u drugom poluvremenu kada je Guadalajara slomila evropskog prvaka. Odmah potom uslijedili su i upiti iz madriskog Reala.

Nakon proboja u svjetski nogometni vrh bivšeg napadača Chivasa Javiera Hernandeza Chicharita u dresu Mancester Uniteda, mnogi Fierra proglašavaju novim Chicharitom, ali treba reći da se većina skauta i trenera slaže kako on ima više kvaliteta nego njegov sunarodnjak u dresu "crvenih vragova", te da bi u slučaju pravilnog razvoja trebao postati kvalitetniji igrač.