Corriere dello Sport
0

Real dovodi Ibrahimovića?

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Prema napisima talijanskog dnevnika Corriere dello Sport, na koje se poziva i španska Marca, portugalski trener nogometaša Real Madrida Jose Mourinho želio bi u svojim redovima od sljedeće sezone napadača Milana Zlatana Ibrahimovića.

Mino Raiola, Ibrahimovićeg agent, potvrdio je Mourinhov interes za Šveđanina, ali insistira da se o pitanjuo eventualnog transfera mora obratiti Milanovom dopredsjedniku Adrianu Gallianiju.

"Bio je to zanimljiv prijedlog koji u Milanu, mislim, žele propustiti. Postoji interes, ali Ibrahimović nema namjere ni želje za odlaskom", rekao je Raiola o svom klijentu koji je stigao u Milan prošlog ljeta na posudbu iz Barcelone, te u prvoj sezoni poveo "rossonere" prema "scudettu".

Na pitanje je li Mourinho lično nazvao Ibrahimovića i pozvao ga u Real, Raiola kaže:

"To nije važno. Važno je da se stupi kontakt s Gallianijem. U Milanu moraju uvjeriti Zlatana na prodaju. Ibra će razmisliti samo ako je Milan spreman da ga pusti."

Na pitanje koliko bi eventualan transfer bio vrijedan, Raiola odgovara:

"Ako Cristiano (Ronaldo) košta oko 150 miliona eura, Zlatan vrijedi jednako toliko. Možda ja nisam možda najobjektivniji, ali za mene je on najbolji svjetski igrač."