Mirror
0

Real Chelseaju nudi Kaku za Colea

Totalsport
Ashley Cole (Foto: PA)
Ashley Cole (Foto: PA)
Prema pisanju engleskog Mirrora, madridski Real spreman je Chelseaju ponuditi zanimljivu razmjenu nogometaša: u London bi otišao Kaka, a u suprotnom smjeru Ashley Cole.

Poznato je da novi trener “kraljevskog kluba” Jose Mourinho obožava lijevog braniča Colea, kojeg je svojedobno i doveo u Chelsea iz gradskog rivala Arsenala.

Odmah po dolasku u Madrid, portugalski je stručnjak kao jednu od glavnih meta označio upravo engleskog reprezentativca, no Chelsea ne želi ni čuti za prodaju, čak ni za spominjanih 30 miliona funti.

S druge strane, dojam je da Mourinho previše ne mari za Kaku koji je prošlo ljeto stigao iz Milana za 65 miliona eura, no na Santiago Bernabeuu nije bio ni blizu nivoa iz svojih talijanskih dana. Stoga su u Realu, čini se, došli na ideju da bi bilo dobro pokušati realizirati razmjenu Kaka - Cole, posebno kad se uzme u obzir da je menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti trenirao brazilskog veznjaka u Milanu i o njemu ima iznimno visoko mišljenje.

Sljedeći bi dani trebali pokazati je li moguće realizirati ovakvu zamjenu ili će glavni “glumci” i dalje ostati u sadašnjim klubovima.