David Beckham prognozira
0

"Real će biti prvak, a Villa zaslužuje Zlatnu loptu"

Totalsport
David Beckham (Foto: Reuters)
David Beckham (Foto: Reuters)
David Beckham i s američkog kontinenta, gdje od 2007. igra za Los Angeles Galaxy, pomno prati zbivanja u španskom nogometu. Uvjeren je da će naslov ove sezone osvojiti njegov bivši klub Real Madrid.

“Kraljevski klub” je posljednji naslov španskog prvaka uzeo 2008. godine, a u posljednje dvije sezone nije imao rješenja za dominaciju najvećeg rivala Barcelone. Beckham (35) je uvjeren da je tome došao kraj i da će Real pod vodstvom portugalskog trenera Josea Mourinha ponovno doći na tron.

"Iako poštujem Barcelonu i smatram je velikim klubom, moje će srce uvijek biti uz Real Madrid. Vjerujem da će ove sezone s trenerom i igračima kakve ima i s predsjednikom Florentinom Perezom, koji je velik čovjek, Real ponovno biti broj jedan", rekao je u razgovoru za televiziju Antena 3 bivši kapiten engleske reprezentacije.

Nekadašnji veznjak Manchester Uniteda s divljenjem je govorio i o Mourinhu.

"Volim ga kao osobu, nevjerovatan je. Bio je jedan od prvih ljudi koji mi je poslao poruku podrške nakon što sam se prošle sezone teško povrijedio", rekao je Beckham i za kraj ponudio odgovor na pitanje ko bi trebao biti ovogodišnji dobitnik Zlatne lopte, nagrade najboljem nogometašu svijeta.

"David Villa. Igrao je sjajno na Svjetskom prvenstvu. Istina, ja bih dao nagradu Ikeru Casillasu zato što mi je prijatelj."