Nogomet
0

Reakcije hrvatske reprezentacije nakon utakmice s Brazilom

FENA
Nakon što je u prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj upisala poraz od aktualnih svjetskih prvaka Brazilaca, nogometna reprezentacija Hrvatske danas se vratila se u svoju bazu u Bad Bruckenau.

Uprkos gubitku bodova stručni štab hrvatske reprezentacije i igrači bili su zadovoljni nastupom protiv Selecaoa, uvjereni kako u preostala dva nastupa u skupini, protiv Japana i Australije, mogu dohvatiti bodove potrebne za plasman u osminu finala.

"Utakmica s Brazilom je iza nas, sada se moramo maksimalno okrenuti idućem protivniku, a to je Japan. Protiv Brazila smo pokazali da se možemo nositi s najboljima na svijetu i moji igrači su dobili dodatno samopouzdanje", istaknuo je hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar.

Reprezentacije će po dolasku u kamp odraditi trening lakšeg intenziteta, a od četvrtka kreće "akcija Japan".

"Protiv Japana moramo iskoristiti našu prednost u skok igri. Vjerujem kako bi taj detalj igre mogao presuditi", kazao je Darijo Srna od kojeg se u susretu protiv japanske vrste očekuje daleko više od prikazane igre protiv Ronaldinha i društva.

Jedan od najboljih igrača u dvoboju protiv peterostrukih svjetskih prvaka, Stipe Pletikosa smatra kako će utakmica protiv Japana biti daleko teža od susreta protiv Brazila.

"Japan će igrati pokretljivije i agresivnije od Brazila. Zbog toga ćemo morati daleko više trčati", smatra "jedinica" hrvatske vrste.

U dvoboju protiv Brazila ozlijedio se kapetan Niko Kovač, koji je zbog bolova u predjelu rebara morao u 40. minuti igre napustiti teren. Prava dijagnoza biti će poznata nakon rendgenskog slikanja u bolnici.

"Boli me, no čini se da ništa nisam slomio. Vjerujem da će sve biti u najboljem redu", poručio je hrvatski kapetan.