Nijemac hvalio Edina
172

Rüdiger: Džeko mi je najviše pomogao kada sam došao u Romu

Klix.ba
Foto: Scrreenshot
Foto: Scrreenshot
Štoper Chelseaja Antonio Rüdiger je gostovao na njemačkoj televiziji ZDF gdje je izdvojio Edina Džeko kao čovjeka koji mu je najviše pomogao po dolasku u Romu 2015. godine.

"Početak u Italiji nije bio lagan, morao sam naučiti novi jezik, ali su mi saigrači olakšali, a najviše mi je pomogao Džeko. On je veoma brzo savladao italijanski jezik, te mi je pomagao na njemačkom. Proveo sam dvije lijepe godine u Rimu, sve je bilo sjajno, vrijeme, kuhinja...", rekao je Rüdiger koji od ove sezone igra u dresu londonskih Plavaca.

Rüdiger je istakao kako je navijao za Romu u dvomeču četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone.

"Završio sam na podu od sreće, nisam mogao vjerovati kako sjajno su igrali, te kako je Barcelonina igra 'pukla'. To je bila zaista nevjerovatna utakmica. Želio bih da Roma dođe do finala, igraju sjajno ove sezone, i nas su savladali", rekao je štoper njemačke reprezentacije koji je otkrio da je najviše u karijeri naučio od sadašnjeg trenera Intera.

"Spalleti je trener od koga sam najviše naučio, imao je ulogu poput oca, a i često me je grdio. U Italiji sam naučio taktiku, a u Engleskoj težinu i jačinu", dodo je Antonio Rüdiger.