Dugoočekivani intervju
49

Razveli se kad je bio beba: Ibrahimović govorio o ocu i majci, otkrio s kim ima bolji odnos

H. H.
Ibrahimović tokom gostovanja kod Piersa Morgana (Foto: Screenshot)
Ibrahimović tokom gostovanja kod Piersa Morgana (Foto: Screenshot)
Kada je čuveni engleski novinar Piers Morgan najavio da će Zlatan Ibrahimović biti njegov sljedeći gost u emisiji "Uncensored", fanovi su razumljivo bili znatiželjni. Ibra je govorio o mnogim ličnim stvarima, uključujući i odnos s roditeljima.

Ibrahimovićevo djetinjstvo bilo je teško, a njegovi roditelji su se rastali kada je imao samo dvije godine.

Njegova majka radila je povremene poslove kako bi odgojila sina, a porodica je živjela u četvrti naseljenoj imigrantima. Zlatan je, međutim, uvijek bio siguran u sebe i znao je da će uspjeti.

Tokom intervjua, kada je Morgan pitao je li blizak s majkom ili ocem, Šveđanin je objasnio odnos s njima:

"Bliži sam s majkom. S mojim ocem je kao i prije. Ne tako blisko kao s majkom, jer u pitanju su dva velika ega. Ja sam kao moj otac. Dakle, kada se prepire sa mnom, bori se sam sa sobom, što on ne razumije. Zato što sam poput njega, on me učinio takvim kakav jesam", kazao je Ibra.

Zlatan Ibrahimović je potom dodao da ga otac ponekad "izaziva", te je ispričao zanimljivu anegdotu.

"Jednog dana je došao u moju garažu gdje imam puno lijepih automobila. Rekao je: 'Šta radiš s tim autima? Trebao bi ih trebao prodati'. Rekao sam, slušaj, ti radi svoje. Ja radim svoje. Izaziva me, ali i ja sam kao on", smatra Zlatan.

Podsjetimo, Zlatan Ibrahimović sin je oca Bosanca (Šefik) i majke Hrvatice (Jurka), a rođen je 1981. godine u Malmou. Imao je teško odrastanje jer su mu se roditelji rastali kada je imao samo dvije godine.

Napadač je živio u četvrti Rosengård naseljenoj imigrantima, koja je stjecajem okolnosti bila prisiljena raditi kao čistačica. Ipak, slava koju je stekao omogućila je i njegovim roditeljima određene benefite.