Josep Guardiola
0

'Razumijem razočarenje u Chelseaju zbog sudije'

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Barcelonin trener Josep Guardiola diplomatski je odgovorio na pitanje o suđenju na uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka između Chelseaja i Barcelone na Stamford Bridgeu (1-1).
  • Mogu razumjeti da su u Chelseaju razočarani suđenjem norveškog suca. Nisam vidio te penale za koje u londonskom timu tvrde du su postojali. Dopuštam mogućnost da su doista i postojali – rekao je Guardiola.

Mladi je trener ipak svoj komentar usmjerio na svoju ekipu.

  • Zaslužili smo kredit zbog prolaska u finale. Nastojali smo igrati našu igru, imati što više loptu u posjedu i stvarati šanse. Nastojali smo pobijediti. Nismo imali previše prilika. No, od Chelseaja sam, iskreno, očekivao malo veći pritisak. Nemojte zaboraviti da smo 25 minuta igrali s čovjekom manje, a Chelsea se u tom razdoblju povukao. Bilo nam je teško do isključenja igrati i 11 protiv 11, zato smo posebno sretni jer smo zabili gol s igračem manje – podvukao je Guardiola.

Holandski trener Guus Hiddink i njegov tim sinoć su stadion napustili puni 'gorčine i bijesa', kako je Hiddink sam istakao, upravo zbog nepravednog suđenja od strane Toma Henninga Ovreba.

Neki od igrača Chelseaja izjavili su i kako je UEFA učinila sve da spriječi drugo uzastopno finale Chelseaja i Manchester Uniteda, no Guus Hiddink nije otišao tako daleko.

  • Zavjera je vrlo teška riječ. Ako i postoji, tako nešto morate dokazati. Puno je toga rečeno i napisano o toj temi i prije utakmice, ali ja mogu komentirati samo ono štio sam vidio. Ne mogu tvrditi da UEFA nije željela novi engleski finale – zaključuje Hiddink.