Porazna činjenica
64

Razotkrivena velika sramota reprezentativca Hrvatske: Vozački ispit pao čak 25 puta

S. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Golman Intera Alex Cordaz otkrio je da je hrvatski veznjak Marcelo Brozović čak 25 puta pao vozački ispit.
Čini se kako je samo pitanje vremena kako će hrvatski internacionalac Marcelo Brozović i zvanično postati igrač saudijskog Al-Nassra i to za vrtoglav iznos novca.

Tako bi bivši igrač Dinama trebao inkasirati po 20 miliona eura godišnje, a ugovor bi ga sa bogatim saudijskim klubom trebao vezati do ljeta 2026. godine.

Ovu je vijest jučer u javnost plasirao italijanski novinar Gianluca Di Marzio, koji je naveo i kako je Brozovićev budući klub od Intera kupio njegov ugovor za 23 miliona eura.

Svima je postalo jasno kako će Brozovićeva naredna destinacija biti Saudijska Arabija, a mnogi su se od njega već počeli da opraštaju na društvenim mrežama.

Jedna od oproštajnih poruka bila je posebno zanimljiva. Njen autor bio je golman Intera Alex Cordaz, a odnosila se na činjenicu kako je popularni Broz čak 25 puta pao vozački ispit.

"Pao je vozački ispit 25 puta, a prije finala SP-a 'požderao' je dvije kile salame i 'lokao' puno Coca Cole, ali je onda bez problema istrčao 15 kilometara. Igrajući za Inter također je bio nenadmašni maratonac iako je bio poznat po velikim nestašlucima izvan terena", napisao je Cordaz.

Mnogima će ostati urezano u sjećanju kako je upravo Brozović tvorac revolucionarnog ležanja iza živog zida, čime se danas služe mnogi golmani kod slobodnih udaraca.

"Brozovićev 'krokodil' jedan je od poteza koji je zauvijek promijenio način na koji se izvode i brane slobodni udarci. Brozović je to napravio prvi i od tada ga svi kopiraju. Samo luđak kao što je on mogao je smisliti takvo nešto".