Stigli iz Atine
2

Razočarenje bez objašnjenja: Zmajevi se vratili u Sarajevo, na potezu NS BiH

K. H.
Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba
Delegacija nogometne reprezentacije BiH u znatno manjem broju upravo je sletjela na Međunarodni aerodrom u Sarajevu, čime je stavljena tačka na još jednu razočaravajuću reprezentativnu epizodu.
U avionu koji je iz Atine stigao u Sarajevo, a nakon poraza Zmajeva od Grčke rezultatom 2:1, bila su samo dva bh. reprezentativca - Kenan Pirić i Eldar Čivić, dok su ostali članovi nacionalog tima u privatnom aranžmanu ostali u Atini ili samostalno napustili glavni grad Grčke.

U avionu za Sarajevo bio je i vidno razočarani selektor Robert Prosinečki na čijem ponašanju se vidjelo da mu je teško pao poraz od Grčke, a ništa bolje raspoložen nije bio ni predsjednik NS BiH Elvedin Begić.

Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba

U neformalnom razgovoru s njima, ali i drugim članovima NS BiH i igračima, razočarenje je jedini opis čitave situacije, ali doslovno niko od pomenutih nije imao konkretno objašnjenje zbog čega su Zmajevi treći put u ovim kvalifikacijama pobili i uništili sve ono što su na domaćem terenu napravili.

Opet, treći put u ovim kvalifikacijama i ne računajući meč s Italijom, nogometaši BiH bez prave želje, motiva i pristupa izgubili su na gostujućem terenu od realno slabijih protivnika, a nakon poraza od Grčke i zvanično smo izgubili šansu da se kroz kvalifikacije plasiramo na Evropsko prvenstvo.

Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba

Odgovore, iako ih za sada nema, vjerovatno će ponuditi NS BiH kada se emocije slegnu, jer vruće glave ranije su donijele neke ishitrene i kasnije promijenjene odluke.